Shepherd's Pie med grana padano og frisk salat
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Mandelpoteter
400 g
Lammekjøttdeig
350 g
Gul løk
1/2 stk
Gulrøtter
2 stk
Oregano
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Tomatpuré
70 g
Grana Padano
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Rød paprika
1/2 stk
Lime
1/2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en gaffel til å lage små topper i potetmosen før steking for et ekstra innbydende utseende.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk løken. Skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 2-3 minutter. Ha i løken og gulrøttene, og stek videre i ca. 2 minutter. Bland inn tomatpuréen, og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett 1 1/2 dl vann, urtemiksen, basilikum- og oreganokrydderet og litt salt og pepper, og la det hele småkoke i 4-5 minutter.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 2 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Ha kjøttfyllet over i en smurt ildfast form og topp med potetmosen. Finriv grana padano-osten over potetmosen. Stek formen i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt bladene i grove biter. Kutt paprikaen i terninger. Bland salaten og paprikaen sammen i en serveringsskål og ha over litt olivenolje og saft fra limen.
Fun fact! Shepherd's Pie, eller Cottage Pie, som retten også blir kalt, er en tradisjonell britisk pai bestående av kjøtt og potetmos. Det opprinnelige navnet "Cottage Pie" stammer fra 1791, da poteten tok britene med storm, og ble en billig og lettdyrkelig næringskilde for fattige bønder. ”Cottage” er den engelske betegnelsen på en liten hytte eller bolig, ofte bebodd av småbønder og landarbeidere. I Storbritannia er navnet Shepherd’s Pie vanlig når det benyttes lammekjøtt, og Cottage Pie brukes når det benyttes biffkjøtt.
Vel bekomme!