Laktosefri
Fersk tunfisk
med stekt pak choy og aromasopp, syltet rettich og soya- og ingefærsausNy oppskrift
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Rettich
½–1 stk
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Vann
2 dl
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
Tunfisk
180 g
Pak choy
1 stk
Aromasopp
100 g
Honning
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Lime
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Chilimajones
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 732 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 94 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tunfisken skal være rosa i midten ved servering. Eventuelle rester av rettichen kan oppbevares med laken i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Skrell og kutt rettichen i tynne strimler. Kok opp ½ dl sukker, 1 dl eddik og 2 dl vann i en liten kjele. Trekk kjelen av platen, vend inn rettichen, og la det trekke frem til servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha sesamfrøene på en tallerken, og vend fisken i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 1 minutt på hver side. Krydre med litt salt og pepper, og ha den over på et skjærebrett. Kutt fisken i tynne skiver før servering.
Del pak choyen i to på langs, og skyll den godt innvendig. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek soppen i omtrent 3 minutter. Tilsett pak choyen, og stek den i 1–2 minutter på hver side. Tilsett ønsket mengde av honningen, soyasausen og saften fra halve limen det siste minuttet av steketiden. Krydre med ønsket mengde av chiliflakene og litt salt.
Skyll og grovhakk korianderen, og kutt resten av limen i båter. Server korianderen, limebåtene, soya- og ingefærsausen og chilimajonesen til retten.
Vel bekomme!