Fersk tunfisk med stekt pak choy og aromasopp, syltet rettich og soya- og ingefærsaus
Laktosefri

Fersk tunfisk

med stekt pak choy og aromasopp, syltet rettich og soya- og ingefærsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Rettich
½–1 stk
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Vann
2 dl
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Tunfisk
180 g
(Fisk)
Pak choy
1 stk
Aromasopp
100 g
Honning
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Lime
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Chilimajones
½–1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
732 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
94 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tunfisken skal være rosa i midten ved servering. Eventuelle rester av rettichen kan oppbevares med laken i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Skrell og kutt rettichen i tynne strimler. Kok opp ½ dl sukker, 1 dl eddik og 2 dl vann i en liten kjele. Trekk kjelen av platen, vend inn rettichen, og la det trekke frem til servering.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Ha sesamfrøene på en tallerken, og vend fisken i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 1 minutt på hver side. Krydre med litt salt og pepper, og ha den over på et skjærebrett. Kutt fisken i tynne skiver før servering. 
Del pak choyen i to på langs, og skyll den godt innvendig. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek soppen i omtrent 3 minutter. Tilsett pak choyen, og stek den i 1–2 minutter på hver side. Tilsett ønsket mengde av honningen, soyasausen og saften fra halve limen det siste minuttet av steketiden. Krydre med ønsket mengde av chiliflakene og litt salt.
Skyll og grovhakk korianderen, og kutt resten av limen i båter. Server korianderen, limebåtene, soya- og ingefærsausen og chilimajonesen til retten. 
Vel bekomme!