Kremet fiskesuppe med hysefilèt og purre, servert med bagetter og sitron- og dilltopping

Kremet fiskesuppe

med hysefilèt og purre, servert med bagetter og sitron- og dilltopping
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
½ pakke
(Melk, Laktose)
Vann
5–6 dl
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
1 stk
Dill
1 bunt
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
½ dl
Grove bagetter
1 stk
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Hysefilet
300 g
(Fisk)
Purre
1 stk
Gulrot
1 stk
Reddiker
1 bunt
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
513 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
45 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt smør på de varme nystekte bagetteskivene ved servering. Hvis dere ønsker kan sitron- og dilltoppingen piskes inn i fiskesuppen istedenfor å toppe med den.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kok opp 5–6 dl vann i en stor kjele sammen med buljongen. La buljongen småkoke i omtrent 10 minutter. 
 Skrell hvitløken. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll dillen. Ha dillen i et litermål sammen ½ dl vann, den revne osten, hvitløken og sitronskallet. Kjør det hele sammen til en jevn og litt løs krem med en stavmikser, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Spe med litt mer vann hvis kremen blir for tykk. 
 Stek baguetten i 6 minutter. Kutt brødet i skiver før servering.
 Kutt fisken i mindre stykker, og strø over litt salt. Snitt purren på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i tynne skiver. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler. Skyll og kutt reddikene i små båter.
 Vend inn crème fraîchen og fisken fra forrige punkt i buljongen. La fisken trekke på lav varme i omtrent 2 minutter. Vend inn purren, reddikene og gulroten, og la det trekke i 2–3 minutter til. Smak til suppen med salt og pepper. 
Hell suppen i dype skåler, og ringle sitron- og dilltoppingen over. Server bagetten til suppen. 
Vel bekomme!