Ovnsbakt kveite med blomkålpuré, eggesmør og båtpoteter

Ovnsbakt kveite med blomkålpuré, eggesmør og båtpoteter

Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Rødløk
2 stk
Blomkål
1 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Gressløk
1 pakke
Kveiteskiver
810 g
(Fisk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha et hvitløksfedd i den ildfaste formen med fisken for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter. Skrell og kutt rødløkene i båter. Ha potetene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 25-30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Kok opp en kjele med ca. 1 liter vann. Kok eggene i vannet i 7-9 minutter. 
 Kutt blomkålen i buketter, og kok blomkålen sammen med eggene i ca. 6 minutter. Hell vannet av blomkålen, og skyll eggene i kaldt vann. Ha eggene til side. Ha blomkålen tilbake i kjelen. Bruk en stavmikser og kjør blomkålen sammen med ca. 1 dl melk og 1 ss smør til den er helt glatt. Smak til med salt og pepper. Hold puréen varm frem til servering.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele. Skrell eggene, og kutt dem i små biter. Vend eggebitene inn i smøret. Finhakk ønsket mengde av gressløken, og vend den inn i eggesmøret, eller server den ved siden av.
Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8-12 minutter, eller til benet slipper fisken. Ta bort skinnet og benet fra fisken før servering. 
Vel bekomme!