Smørstekt laks med sopp, paprika og risotto med grana padano og gressløk

Smørstekt laks med sopp, paprika og risotto med grana padano og gressløk

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Gressløk
1 pakke
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Minisjampinjong
100 g
Rød paprika
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til risottoen med litt sitronsaft rett før servering!

Skrell og finhakk banansjalottløken. Skrell den halve hvitløken og knus den med flatsiden av en kniv.
 Varm opp en kjele med litt olivenolje til middels høy varme. Stek banansjalottløken i 2-3 minutter, til den er blank. Ha i risottorisen, hønsebuljongen og 4-5 dl vann, og gi det hele et oppkok. La risottoen småkoke i 15-18 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 3-4 minutter på hver side. Skru deretter ned til middels høy varme, og tilsett 1 ss smør og hvitløken. Stek fisken videre i et par minutter, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker. Krydre med salt og pepper før servering.
Rens paprikaen og kutt den i terninger. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme, og stek paprikaen og minisjampinjongene i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Finriv grana padano-osten på et rivjern. Vend osten inn i risottoen rett før servering. 
Vel bekomme!