Kylling i fløtesaus med ovnsbakte småpoteter og grønnsaker
3.94 (87)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Blomkål og finstrimlet kål
250 g
Kyllingbryst med skinn
420 g
Fløtesaus
1 pakke
Kruspersille
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt smør i stekepannen med kyllingen mot slutten av steketiden for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 240 grader.
Dekk et stekebrett med bakepapir, og fordel småpotetene på stekebrettet. La det være igjen litt plass til blomkål- og kålblandingen i punkt 3. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i ca. 10 minutter.
Ha blomkål- og kålblandingen på brettet med potetene når potetene har stekt i ca. 10 minutter. Vend blomkålen og kålen i litt olje, salt og pepper. Stek brettet videre i ca. 10 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Skjær kyllingfiletene i to på langs, slik at de blir halvparten så tykke. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingen i 4-5 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Varm opp fløtesausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Finhakk kruspersillen og vend den inn med grønnsakene før servering.
Fun fact! Blomkål finnes i flere farger, som lilla, grønn og oransje. De ulike fargene ble til naturlig ved mutasjon.
Vel bekomme!