Torsk med ovnsbakte potetskiver, blomkålkrem og stekt chorizo med løk og pinjekjerner

Torsk med ovnsbakte potetskiver, blomkålkrem og stekt chorizo med løk og pinjekjerner

4.25 (97)
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Poteter
400 g
Blomkål
1 stk
Chorizo
100 g
Pinjekjerner
1 pakke
Gul løk
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med litt finhakket gressløk!

Sett stekeovnen på 220 grader, og sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Kutt potetene i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Del blomkålen i buketter, og skrell og finhakk løken. Skjær chorizoen i strimler.
Kok blomkålen i vannet fra punkt 1 i 10-12 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Fordel fisken i en smurt ildfast form og krydre den med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 10-12 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 1-2 minutter, til de har fått en gyllen farge. Legg pinjekjernene på en tallerken. Ha litt olje i stekepannen, og stek chorizoen og løken i 2-3 minutter. Vend inn pinjekjernene og 1 ss smør mot slutten av steketiden.
Sil vannet av blomkålen, ha den tilbake i kjelen, og mos den sammen med 1 ss smør med en stavmikser eller i en blender. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til blomkålkremen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Fun fact! Chorizo-pølsen stammer fra Spania og Portugal! Pølsen er hovedsakelig laget av svinekjøtt og krydder, og dens karakteristiske rødfarge kommer fra paprika. En spansk skikk sier at man hvert år skal lage like mange chorizopølser som året har dager, og i tillegg femti pølser ekstra for de dagene man får gjester.
Vel bekomme!