Hvitløksmarinerte svinekoteletter med brokkoli, potet- og sellerimos og soppsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Glutenfri soyasaus
- laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Sellerirot
300 g
Mandelpoteter
400 g
Brokkoli
1/2 stk
Maisstivelse
1/2 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
350 g
Olje
Salt
Pepper
Laktosefritt smør
Laktosefri melk
Glutenfri soyasaus
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok brokkolien i vannet med potetene for å spare tid.
Skrell og kutt selleriroten i grove biter. Skrell potetene om ønskelig. Kok selleriroten og potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
Rør maisstivelsen ut i 3 ss vann i en kopp. Smelt 2 ss laktosefritt smør i en kjele, og rør inn steinsoppulveret. Spe på med 2 dl laktosefri melk, 1 dl vann og maisstivelsen under omrøring. Kok opp, og smak til med pepper og glutenfri soyasaus eller salt.
Kok opp 1 liter vann i en kjele. Kok brokkolien i vannet i ca. 2 minutter.
Hell vannet av selleriroten og potetene, og mos dem sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!