Chorizokremet tagliatelle med ovnsbakt brokkoli og bladpersille
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- egg
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Chorizo
100 g
Crème fraîche
1/2 pakke
Bladpersille
1 pakke
Rødløk
1 stk
Tagliatelle
250 g
Brokkoli
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med revet parmesan!
Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med 1,5 liter lettsaltet vann på kok.
Del brokkolien i små buketter, og skrell brokkolistilken og kutt den i skiver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek brokkolien i ovnen i 10-12 minutter.
Skrell og finhakk rødløken. Finhakk ønsket mengde av bladpersillen. Skjær chorizoen i små terninger. Knekk egget og skill eggehviten fra eggeplommen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek chorizoen i 3-4 minutter, ha i rødløken og stek i videre ca. 2 minutter. Tilsett crème fraîchen og 0,5 dl vann og kok opp. La sausen småkoke i 2-3 minutter, og smak til med salt og pepper. Ta pannen av varmen og vend inn eggeplommene og bladpersillen.
Kok tagliatellen i vannet fra punkt 1 i 2-3 minutter.
Sil vannet av tagliatellen og vend inn chorizosausen. Topp retten med brokkolien.
Fun fact! Chorizo-pølsen stammer fra Spania og Portugal! Pølsen er hovedsakelig laget av svinekjøtt og krydder, og dens karakteristiske rødfarge kommer fra paprika. En spansk skikk fra 1800-tallet sier at man skal lage like mange chorizopølser som året har dager, og i tillegg femti pølser ekstra for de dagene man får gjester.
Vel bekomme!