Chorizokremet tagliatelle med ovnsbakt brokkoli og bladpersille

Chorizokremet tagliatelle med ovnsbakt brokkoli og bladpersille

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • egg
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Chorizo
100 g
Crème fraîche
1/2 pakke
(Laktose)
Bladpersille
1 pakke
Rødløk
1 stk
Tagliatelle
250 g
(Egg, Hvete)
Brokkoli
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med revet parmesan!

Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med 1,5 liter lettsaltet vann på kok. 
 Del brokkolien i små buketter, og skrell brokkolistilken og kutt den i skiver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek brokkolien i ovnen i 10-12 minutter.
Skrell og finhakk rødløken. Finhakk ønsket mengde av bladpersillen. Skjær chorizoen i små terninger. Knekk egget og skill eggehviten fra eggeplommen.  
 Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek chorizoen i 3-4 minutter, ha i rødløken og stek i videre ca. 2 minutter. Tilsett crème fraîchen og 0,5 dl vann og kok opp. La sausen småkoke i 2-3 minutter, og smak til med salt og pepper. Ta pannen av varmen og vend inn eggeplommene og bladpersillen.
Kok tagliatellen i vannet fra punkt 1 i 2-3 minutter. 
Sil vannet av tagliatellen og vend inn chorizosausen. Topp retten med brokkolien.
Fun fact! Chorizo-pølsen stammer fra Spania og Portugal! Pølsen er hovedsakelig laget av svinekjøtt og krydder, og dens karakteristiske rødfarge kommer fra paprika. En spansk skikk fra 1800-tallet sier at man skal lage like mange chorizopølser som året har dager, og i tillegg femti pølser ekstra for de dagene man får gjester.
Vel bekomme!