Laks med fennikelsalat, spinatkrem og poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Laksefilet
325 g
Spinat
100 g
Crème fraîche
2/3 pakke
Sitron
1 stk
Fennikel
1 stk
Gressløk
1 pakke
Poteter
400 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt presset hvitløk i spinatkremen for ekstra smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll spinaten i kaldt vann.
Skjær fennikelen i tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvel. Finhakk gressløken. Bland fennikelskivene og gressløken sammen med saften fra halve sitronen og litt salt og pepper.
Fordel laksen i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 8-10 minutter.
Varm opp en mellomstor kjele med litt olje til høy varme, og stek spinaten i 2-3 minutter, til den "faller sammen". Tilsett crème fraîchen og kok opp. Kjør det hele sammen til en glatt krem med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og saft fra resten av sitronen.
Fun fact! Fennikelen kan serveres rå, kokt eller stekt. Den har en smak som kan minne om lakris eller anis, noe som gjør at den passer spesielt godt som tilbehør til kylling eller fisk.
Vel bekomme!