Squashrøsti med chèvre, dill, pinjekjerner og salat
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Vårløk
1 pakke
Dill
1 pakke
Squash
1 stk
Egg
2 stk
Gran Biraghi
1 pakke
Tomat
1 stk
Restaurantsalat
75 g
Pinjekjerner
1 pakke
Chevre
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp røstiene med litt honning for mer sødme eller litt limesaft for mer syrlighet.
Finhakk halvparten av vårløken og halvparten av dillen. Riv squashen på et rivjern, og press ut væsken med hendene.
Bland squashen sammen med eggene, dillen, vårløken, halvparten av Gran Biraghi-osten, 6 toppede spiseskjeer hvetemel, 1 spiseskje sukker og litt salt.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek små, flate kaker av squashblandingen i 4-5 minutter på hver side. Legg røstiene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg lune.
Kutt tomaten i terninger, og finhakk resten av vårløken. Bland tomaten og vårløken sammen med restaurantsalaten og resten av Gran Biraghi-osten i en serveringsskål. Topp salaten med litt olivenolje.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 30-60 sekunder.
Skjær chèvren i tynne skiver, og finhakk resten av dillen.
Topp squashrøstiene med salaten, chèvren, dillen og pinjekjernene.
Fun fact! Chèvre er en geitost, og ordet chèvre betyr geit på fransk! Lukten og smaken på osten varierer noe ut fra kosten til geiten, som vandrer fritt ute hele året.
Vel bekomme!