Spicy lammekjøttboller med avokadodressing, knuste cherrytomater og bulgur
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Lammekjøttdeig
350 g
Chiliflak
1/2 pakke
Tzatzikikrydder
1/2 pakke
Bulgur
125 g
Guacamole
1 pakke
Røde cherrytomater
250 g
Rødløk
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket hvitløk i avokadodressingen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk rødløken. Fordel cherrytomatene og rødløken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje og salt. Stek formen i ovnen i 12-15 minutter. Knus cherrytomtaene lett med en gaffel når det er ferdigstekte.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Bland lammekjøttdeigen sammen med tzatzikikrydderet, litt salt og ønsket mengde chiliflakes i en bolle. Form deigen til små kjøttboller.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kjøttbollene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Smak til guacamolebasen med salt og pepper.
Fun fact! Bulgur er kokt, tørket og knust durumhvete, og en viktig del av kosten i Tyrkia og Midtøsten. Bulguren ligner couscous, men er mer næringsrik, siden en større del av kornet bevares.
Vel bekomme!