Tacosamosa med linser og grønnkål, servert med frisk guacamole

Tacosamosa med linser og grønnkål, servert med frisk guacamole

Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
Rødløk
1/2 stk
Hakkede tomater
400 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønnkål
50 g
Tørkede grønne linser
200 g
Three spice
1/2 pakke
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete)
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Guacamole til overs? Legg avokadostenen oppi guacamolen, da holder den seg bedre i kjøleskapet.

Sett på ovnen på 200 grader.
Skrell og grovhakk rødløken og halve hvitløken. Rens paprikaen og kutt den i små biter.
 Varm opp en stor gryte med litt olivenolje til middels høy varme. Stek løken, paprikaen og den hakkede hvitløken i 2-3 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, grønnkålen, 3 dl vann, linsene, tacokrydderet og ønsket mengde meksikansk grillkrydder. Gi det hele et oppkok og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter, eller til linsene er møre. Smak til med litt salt.
Kutt tortillaene i to på midten. Ta en halv tortilla og hold den med den rette delen mot deg. Ta tak i høyre hjørne og brett det inn mot midten av buen på tortillaen, og brett venstre hjørne over på motsatt side slik at du får et kremmerhus. Bruk en skje og fordel et tynt lag av melblandingen på den venstre bretten. Trykk den sammen slik at den «limes» til et kremmerhus. Gjenta med alle tortillaene. Fyll hvert kremmerhus med ca. 1 ss av linsefyllet. «Lim» igjen toppen ved å pensle litt av melblandingen på den ene siden og klemme toppen sammen.
Legg samosaene på et stekebrett med bakepapir. Stek samosaene i ovnen i ca. 8 minutter, eller til de er gylne.
 Kutt avokadoen i to og fjern stenen. Skrap ut avokadokjøttet med en skje, ha det i en skål og mos det med en gaffel. Kutt tomaten i små biter og skrell og press resten av hvitløken. Vend tomatbitene inn i guacamolen, og smak til med hvitløken, saft fra limen, salt og pepper.
Bland sammen ca. 2 ss hvetemel og 2 ss kaldt vann i en skål.
Vel bekomme!