Brennende kjærlighet: Grov fløtepotetmos med gressløk, sprøstekte tofuterninger, løk og eple

Brennende kjærlighet: Grov fløtepotetmos med gressløk, sprøstekte tofuterninger, løk og eple

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Havrematfløte
1/2 pakke
(Gluten)
Gressløk
1/2 pakke
Tofu
1 pakke
(Soya)
Rødt eple
1 stk
Paprikakrydder
1 pakke
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Banansjalottløk
1 stk
Timian
1 pakke
Hvetemel
Restaurantsalat
75 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland inn et par spiseskjeer plantemargarin i potetmosen!

 Skyll potetene og kutt dem i biter. Grovhakk gressløken. Kok potetbitene i 10-15 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, ha potetbitene tilbake i kjelen og la dem dampe seg tørre. Mos potetene grovt med en potetstapper, og bland inn havrematfløten og gressløken. Smak til med salt og pepper. 
 Kutt tofuen i bittesmå terninger og ha terningene i en bolle. Vend inn 1 ss hvetemel, paprikakrydderet og potetkrydderet. Varm opp en stor stekepanne med litt olje til full varme. Stek tofuterningene i 10-15 minutter, til de gylne og sprø. Legg tofuterningene til side i en skål.
Skrell eplet og kutt det i små terninger. Skrell og grovhakk banansjalottløken. Plukk bladene av timianen. Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til middels høy varme. Stek eplebitene, løken og halvparten av timianen i noen minutter, til det er gyllent. Vend inn tofuterningene og stek videre til alt er gjennomvarmt. Smak til med litt salt. 
Topp potetmosen med tofublandingen ved servering, og ha restaurantsalaten ved siden av. Pynt retten med resten av timianbladene.
Vel bekomme!