Fiskeburgere med hjemmelaget rekesalat og ovnsbakte søtpotetstaver
3.97 (61)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- majones
- olje
- pepper
- salt
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
Lyngen-reker
100 g
Banansjalottløk
1/2 stk
Lime
1 stk
Gressløk
1 pakke
Majones
1 ss
Grove hamburgerbrød
2 stk
Hjertesalat
1 stk
Søtpoteter
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek søtpotetstavene i en stekepanne i noen minutter før du har dem i ovnen. Da blir de ekstra crispy!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll søtpotetene og kutt dem i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15-17 minutter.
Skrell banansjalottløken og finhakk den og gressløken. Bland rekene sammen med gressløken, banansjalottløken og 1 ss majones i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og saft fra limen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek fiskeburgerene i 2-3 minutter på hver side.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i ca. 2 minutter.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Fyll hamburgerbrødene med salatbladene, rekesalaten og fiskeburgerene, og server søtpotetstavene ved siden av.
Vel bekomme!