Fiskeburgere med hjemmelaget rekesalat og ovnsbakte søtpotetstaver

Fiskeburgere med hjemmelaget rekesalat og ovnsbakte søtpotetstaver

3.97 (61)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • majones
  • olje
  • pepper
  • salt
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
(Fisk, Selleri, Sennep)
Lyngen-reker
100 g
(Skalldyr)
Banansjalottløk
1/2 stk
Lime
1 stk
Gressløk
1 pakke
Majones
1 ss
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Gluten, Peanøtter, Nøtter, Sesamfrø, Egg, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Søtpoteter
2 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek søtpotetstavene i en stekepanne i noen minutter før du har dem i ovnen. Da blir de ekstra crispy!

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Skyll søtpotetene og kutt dem i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15-17 minutter.
 Skrell banansjalottløken og finhakk den og gressløken. Bland rekene sammen med gressløken, banansjalottløken og 1 ss majones i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og saft fra limen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek fiskeburgerene i 2-3 minutter på hver side.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i ca. 2 minutter.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Fyll hamburgerbrødene med salatbladene, rekesalaten og fiskeburgerene, og server søtpotetstavene ved siden av. 
Vel bekomme!