Karbonader med smørdampede grønnsaker, løksaus og ovnsbakte potetbåter med timian
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Timian
1 pakke
Grove karbonader m/løk
450 g
Gul løk
1 stk
Smør
1 ss
Hvetemel
2 ss
Oksebuljong
1 pakke
Bladpersille
1 pakke
Hodekål
300 g
Gulrøtter
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek karbonadene i 2-3 minutter på hver side i en stekepanne med smør for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn hvitløken og ønsket mengde timianstilker og litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20-25 minutter, til de er gylne. Legg karbonadene på stekebrettet med potetene de siste 10 minuttene av steketiden.
Skrell løken og gulrøttene. Kutt gulrøttene og hodekålen i tynne strimler. Finhakk løken og ønsket mengde av bladpersillen. Bland oksebuljongen og 5 dl vann i et litermål.
Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek løken i 1-2 minutter, til den er blank. Tilsett 2 ss hvetemel og rør godt sammen. Spe på med oksebuljongen, litt og litt, til sausen har ønsket konsistens. Kok opp, og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og tilsett persillen mot slutten av koketiden.
Legg gulrøttene og kålen i en kjele, og tilsett 2 dl vann, 2 ss smør og litt salt. Kok opp, og la grønnsakene dampe under lokk i 3-5 minutter.
Vel bekomme!