Squashrøsti med chèvre, dill, pinjekjerner og salat

Squashrøsti med chèvre, dill, pinjekjerner og salat

4.16 (69)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Vårløk
1 pakke
Chevre
1 pakke
(Melk, Laktose)
Dill
1 pakke
Squash
1 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Tomat
1 stk
Restaurantsalat
75 g
Pinjekjerner
1 pakke
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Olivenolje
Sukker
Salt
Pepper
Hvetemel
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp røstien med litt honning for mer sødme eller litt limesaft for mer syrlighet.

Finhakk halvparten av vårløken og halvparten av dillen. Riv squashen på et rivjern, og press ut væsken med hendene.
Bland squashene sammen med eggene, mozzarellaen, 6 toppede spiseskjeer hvetemel, den finhakkede dillen og vårløken, 1 teskje sukker og litt salt.
 Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek små "pannekaker" av squashblandingen i 4-5 minutter på hver side. Legg pannekakene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle så de holder seg lune. 
 Kutt tomaten i terninger, og finhakk resten av vårløken. Bland tomaten og vårløken sammen med restaurantsalaten i en serveringsskål. Topp salaten med litt olivenolje.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 30-60 sekunder. 
Skjær chèvren i tynne skiver, og finhakk resten av dillen. 
Topp squashrøstiene med salaten, chèvren, dillen og pinjekjernene. 
Fun fact! Røsti, eller rösti, er det sveitsiske navnet på en matrett som finnes i mange varianter over hele verden. Matretten består tradisjonelt av raspede poteter som stekes til små eller store kaker eller pannekaker. Innholdet i kakene kan varieres i det uendelige, for eksempel ved å bruke squash, som vi har gjort her. Liknende matretter finnes i andre deler av verden, under navn som for eksempel hash browns, latke eller placki ziemniaczane. 
Vel bekomme!