Ovnsbakte rotgrønnsaker og nøtter med erte- og spinatpuré toppet med lettsyltet rødløk

Ovnsbakte rotgrønnsaker og nøtter med erte- og spinatpuré toppet med lettsyltet rødløk

4.09 (70)
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Søtpotet
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrøtter
2 stk
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Spinat
50 g
Hvite bønner
1 pakke
Grønne erter
125 g
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Bladpersille
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Sukker
Olje
Salt
Pepper
Smør
Melk
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt fersk eller tørket timian inn med grønnsakene før du steker dem i ovnen!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt rødløken i tynne skiver, og ha skivene i en skål. Tilsett saften fra limen, 1 ss vann, en klype salt og en klype sukker. Rør om, og la skålen stå på kjøkkenbenken til resten av retten er klar.
Skrell søtpoteten, selleriroten og gulrøttene, og kutt grønnsakene i biter. Ha grønnsakene i en smurt ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Skyll kikertene, og fordel kikertene og nøttene over grønnsakene. Vend inn potetkrydderet og litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 25 minutter.
 Skyll spinaten i kaldt vann, og sil laken av bønnene. Varm opp en kjele med 1 ss smør og 1/2 dl melk til middels høy varme. Ha i de grønne ertene og skru opp varmen. Tilsett spinaten, grønnsaksbuljongen og de hvite bønnene når det koker. Kjør det hele til en glatt puré med en stavmikser eller i en blender. Spe på med mer melk om puréen blir for tykk, og smak til med salt og pepper.
Finhakk ønsket mengde av bladpersillen. Hell laken av rødløken, og vend persillen inn med rødløken rett før servering.
Server de ovnsbakte grønnsakene og nøttene med erte- og spinatpuréen. Topp med den lettsyltede rødløken.
Vel bekomme!