Hjemmelaget fiskegrateng med lyr og persillelokk, servert med frisk råkostsalat

Hjemme hos Adam

Hjemmelaget fiskegrateng

med lyr og persillelokk, servert med frisk råkostsalat
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Mezze maniche
200 g
(Hvete)
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Egg
2 stk
(Egg)
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Bladpersille
1 bunt
Panko
1 pakke
(Hvete)
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
2 ss
Olivenolje
2 ss
Salt
½ ts
Sitron
½ stk
Gulrot
1 stk
Nepe
1 stk
Rødbete
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
998 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
124 g
Protein:
59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spe med litt av pastavannet hvis dere ønsker en løsere konsistens på sausen. Pisk eggehvitene til luftig skum, og vend inn i sausen.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Kok pastaen i lettsaltet vann i 10 minutter. Hell av vannet, og ha pastaen over i en ildfast form. Kutt fisken i store stykker, og strø over litt salt. 
Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Knekk eggene i en skål, og skill plommene fra hvitene. Smelt 2 ss smør i en kjele på middels varme, og pisk inn 2 ss hvetemel. Spe med melken, litt av gangen, til ønsket konsistens (se tips). La sausen småkoke i omtrent 4 minutter under omrøring, vend inn sitronskallet og smak til med litt salt og pepper. Skru av varmen, og pisk inn eggeplommene. 
 Skyll og tørk persillen, og ha den i et litermål sammen med pankoen, 2 ss olivenolje og ½ ts salt. Kjør det sammen med en stavmikser i noen sekunder, slik at du får en grønn panering.
Hell den hvite sausen over pastaen i formen, og vend det godt sammen. Skyll og tørk fisken, og dytt stykkene ned i sausen. Topp gratengen med persillelokket, og stek den midt i ovnen i 10–15 minutter, til lokket er sprøtt. La gratengen hvile i 5 minutter før servering, slik at den setter seg. 
Skrell gulroten, nepen og rødbeten. Grovriv grønnsakene på et rivjern, gjerne rødbeten til slutt (den avgir mye farge). Ha saften fra sitronen i en bolle, vend inn litt olivenolje og de revne grønnsakene, og krydre med litt salt og pepper. 
Vel bekomme!