Lammelår med rødvinssaus, ovnsbakte grønnsaker og mandelpotetmos

Lammelår med rødvinssaus, ovnsbakte grønnsaker og mandelpotetmos

4.17 (99)
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Lammelår
450 g
Rødvinssaus
1 pakke
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Mandelpoteter
400 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med litt fersk rosmarin eller timian.

Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med 1 liter vann på kok.
Skrell potetene og kok dem i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell gulrøttene, løken og selleriroten. Kutt grønnsakene i biter på ca. 3 x 3 cm, fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 18-20 minutter. 
Ha lammesteken (i pakken) i kjelen med vann fra punkt 1, og la kjøttet trekke i 7-8 minutter. Klipp et hull øverst i posen, ta ut kjøttet og skjær det i skiver for servering.
Varm opp rødvinssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. 
Fun fact! Selv om poteten har vært en viktig næringskilde for mennesker i Sør-Amerika siden før inkatiden, ble ikke mandelpoteten kjent før på 1800-tallet. Den omtales ofte som en gourmetpotet, fordi den er krevende å dyrke og har en fyldig og karakteristisk smak.
Vel bekomme!