Kyllinggryte med chorizo, paprika, ris og løk

Kyllinggryte med chorizo, paprika, ris og løk

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    Gul løk
    1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Gul paprika
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    1 stk
    Sitron
    1 stk
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Chorizo
    100 g
    Risottoris
    1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Chipotlemiks
    1/2 pakke
    Karri
    1/2 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt finhakket chili i gryten for sterkere smak!

    Skrell løken og hvitløken. Finhakk paprikaene, løken og hvitløken. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern. Skjær kyllingen og chorizoen i strimler.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 3-4 minutter, slik at den får en stekeskorpe. Ha i chorizoen og stek videre i 2-3 minutter. Legg kyllingen og chorizoen til side på en tallerken.
    Varm opp en tykkbunnet kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, paprikaen og hvitløken i 1-2 minutter. Tilsett risottorisen, kyllingen, chorizoen, hønsebuljongen, chipotlemiksen, karrikrydderet og 5 dl vann, og la det hele småkoke på lav varme i 15-18 minutter. Smak til med salt, pepper og saften og skallet fra sitronen.
    Topp retten med litt olivenolje ved servering.
    Fun fact! Hvitløken er en av de eldste medisinplantene, og har vært forsket på i forbindelse med en mulig forebyggende egenskap mot kreft og hjertesykdom. Hvitløk har et høyt innhold av kalium, som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.
    Vel bekomme!