Kyllinggryte med chorizo, paprika, ris og løk
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitron
1 stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Chorizo
100 g
Risottoris
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Chipotlemiks
1/2 pakke
Karri
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili i gryten for sterkere smak!
Skrell løken og hvitløken. Finhakk paprikaene, løken og hvitløken. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern. Skjær kyllingen og chorizoen i strimler.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 3-4 minutter, slik at den får en stekeskorpe. Ha i chorizoen og stek videre i 2-3 minutter. Legg kyllingen og chorizoen til side på en tallerken.
Varm opp en tykkbunnet kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, paprikaen og hvitløken i 1-2 minutter. Tilsett risottorisen, kyllingen, chorizoen, hønsebuljongen, chipotlemiksen, karrikrydderet og 5 dl vann, og la det hele småkoke på lav varme i 15-18 minutter. Smak til med salt, pepper og saften og skallet fra sitronen.
Topp retten med litt olivenolje ved servering.
Fun fact! Hvitløken er en av de eldste medisinplantene, og har vært forsket på i forbindelse med en mulig forebyggende egenskap mot kreft og hjertesykdom. Hvitløk har et høyt innhold av kalium, som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.
Vel bekomme!