Laks med ponzusaus, ris og mango- og avokadosalat med sesamfrø
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Laksefilet
325 g
Basmatiris
125 g
Mango
1 stk
Avokado
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med peanøtter!
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 1-2 minutter, til de er gylne. Legg sesamfrøene over på en tallerken.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell mangoen og kutt den i terninger. Del avokadoen i to på langs, fjern stenen, og skrap ut avokdaokjøttet med en skje. Kutt avokadokjøttet i terninger. Bland avokado- og mangoterningene i en serveringskål, og vend inn sesamfrøene og litt salt.
Ha litt olje i stekepannen og varm den opp igjen til høy varme. Stek laksen i 2-3 minutter på hver side, og krydre den med salt og pepper.
Grovhakk korianderen, og kutt limen i båter. Topp retten med korianderen, og server ponzusausen og limebåtene ved siden av.
Fun fact! Ris har blitt dyrket i Asia i mer enn 5000 år, og er det eneste hovednæringsmiddelet for nesten 50 % av verdens befolkning. På noen asiatiske språk er ordet for ris og mat faktisk det samme. Det finnes over 40000 ulike risstrå i verden, og det er vekstområdet som påvirker størrelse og smak på riskornet.
Vel bekomme!