Svinefilet med steinsoppkremet pasta, servert med honningbakt eple, valnøtter og ostechips

Svinefilet med steinsoppkremet pasta

honningbakt eple, valnøtter og ostechips
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Indrefilet av svin servert med linguine i kremet steinsoppsaus med soyasaus for å fremheve umamismaken.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
  • smør
Rødt eple
1 stk
Honning
1 pakke
Sitron
1 stk
Indrefilet av svin
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Linguine
200 g
(Hvete)
Crème fraîche
100 g
(Melk, Laktose)
Soppulver
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Pastavann
2 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Fennikel
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
981 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
96 g
Protein:
61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bak valnøttene i ovnen i 5 minutter.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Skyll og del eplet i to, og fjern kjernen ved å forsiktig kutte en trekant ned i eplet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek eplet med snittsiden ned i omtrent 3 minutter, eller til det er gyllent. Ha eplet over i en ildfast form, krydre med litt salt og pepper, og vend inn honningen og saften fra sitronen. Bak eplet i ovnen i omtrent 15 minutter, til det er mørt.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek kjøttet rundt om i 3 minutter, og legg det over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i omtrent 10 minutter, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.    
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 2 dl av pastavannet før den siles.
Finriv osten på et rivjern, og spre det på et stekebrett med bakepapir. Stek osten i ovnen i omtrent 5 minutter, til den er gyllen og sprø. Brekk chipsen i mindre biter, og topp retten med dem.
 Skyll fennikelen og persillen. Kutt fennikelen i tynne skiver, finhakk persillen, og grovhakk valnøttene (se tips). Del det ferdigbakte eplet i mindre båter. Ha fennikelen og persillen i en skål, og smak til med litt av laken fra eplene. Topp med nøttene ved servering. 
Ha crème fraîchen, soppulveret og pastavannet fra punkt 4 i en kjele, og kok opp. Skru av varmen, og pisk inn 1 ss kaldt smør. Smak til med soyasausen, og vend inn pastaen.
Vel bekomme!