Svinefilet med steinsoppkremet pasta
honningbakt eple, valnøtter og ostechipsNy oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Indrefilet av svin servert med linguine i kremet steinsoppsaus med soyasaus for å fremheve umamismaken.
Indrefilet av svin servert med linguine i kremet steinsoppsaus med soyasaus for å fremheve umamismaken.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pastavann
- pepper
- salt
- smør
Rødt eple
1 stk
Honning
1 pakke
Sitron
1 stk
Indrefilet av svin
300 g
Smør
1 ss
Linguine
200 g
Crème fraîche
100 g
Soppulver
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Pastavann
2 dl
Smør
1 ss
Grana Padano
1 pakke
Fennikel
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Valnøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 981 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 96 g
- Protein:
- 61 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bak valnøttene i ovnen i 5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll og del eplet i to, og fjern kjernen ved å forsiktig kutte en trekant ned i eplet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek eplet med snittsiden ned i omtrent 3 minutter, eller til det er gyllent. Ha eplet over i en ildfast form, krydre med litt salt og pepper, og vend inn honningen og saften fra sitronen. Bak eplet i ovnen i omtrent 15 minutter, til det er mørt.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek kjøttet rundt om i 3 minutter, og legg det over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i omtrent 10 minutter, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 2 dl av pastavannet før den siles.
Finriv osten på et rivjern, og spre det på et stekebrett med bakepapir. Stek osten i ovnen i omtrent 5 minutter, til den er gyllen og sprø. Brekk chipsen i mindre biter, og topp retten med dem.
Skyll fennikelen og persillen. Kutt fennikelen i tynne skiver, finhakk persillen, og grovhakk valnøttene (se tips). Del det ferdigbakte eplet i mindre båter. Ha fennikelen og persillen i en skål, og smak til med litt av laken fra eplene. Topp med nøttene ved servering.
Ha crème fraîchen, soppulveret og pastavannet fra punkt 4 i en kjele, og kok opp. Skru av varmen, og pisk inn 1 ss kaldt smør. Smak til med soyasausen, og vend inn pastaen.
Vel bekomme!
- Vin:
- Thymiopoulos Naoussa Alta 2023 (Vmp nr: 11441401). En spennende, fyldig og saftig rødvin fra det Greske Makedonia. Vinen er laget på 100% xynomavro og er preget av lett moden frukt som tar igjen flere elementer i retten.
- Alkoholfritt alternativ:
- Sparkling Tea by Petterson & Munthe (Vmp nr: 17118801). En sprudlende te med preg av urter, humle, hylleblomst og sitrus. Et friskt alternativ til en rik svinerett.