Thaisuppe med kylling, gulrot, squash, sjampinjong og chili servert med ris

Thaisuppe med kylling, gulrot, squash, sjampinjong og chili servert med ris

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • sukker
    Villrisblanding
    125 g
    Gulrøtter
    2 stk
    Squash
    1 stk
    Minisjampinjong
    100 g
    Olje
    1 ss
    Grønn currypaste
    1 pakke
    Kokosmelk
    165 ml
    Strimlet kyllingfilet
    300 g
    Lime
    1 stk
    Rød chili
    ½ stk
    Sukker
    1 ts
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Server suppen med nanbrød.

    Tilbered risen som anvist på pakken. 
    Skrell gulrøttene. Kutt squashen, sjampinjongen og gulrøttene i skiver. Kutt ønsket mengde av chilien i skiver, og kutt limen i båter.
     Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme, og stek sjampinjongen i 3-4 minutter, til den er gyllen. Tilsett halvparten av currypasten og stek videre i 2-3 minutter. Ha i kokosmelken og ca. 5 dl vann, og kok opp. Smak til med resten av currypasten. Ha squashen og gulrøttene i suppen og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og kok videre i 5 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med ca. 1 ts sukker og litt salt.
    Topp suppen med chiliskivene, og server limebåtene ved siden av.
    Vel bekomme!