Thaisuppe med kylling, gulrot, squash, sjampinjong og chili servert med ris
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
Villrisblanding
125 g
Gulrøtter
2 stk
Squash
1 stk
Minisjampinjong
100 g
Olje
1 ss
Grønn currypaste
1 pakke
Kokosmelk
165 ml
Strimlet kyllingfilet
300 g
Lime
1 stk
Rød chili
½ stk
Sukker
1 ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server suppen med nanbrød.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene. Kutt squashen, sjampinjongen og gulrøttene i skiver. Kutt ønsket mengde av chilien i skiver, og kutt limen i båter.
Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme, og stek sjampinjongen i 3-4 minutter, til den er gyllen. Tilsett halvparten av currypasten og stek videre i 2-3 minutter. Ha i kokosmelken og ca. 5 dl vann, og kok opp. Smak til med resten av currypasten. Ha squashen og gulrøttene i suppen og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og kok videre i 5 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med ca. 1 ts sukker og litt salt.
Topp suppen med chiliskivene, og server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!