Ytrefilet av svin med fløtepoteter og stekt spisskål og gulrot

Ytrefilet av svin med fløtepoteter og stekt spisskål og gulrot

4.05 (110)
Under 20 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Grønn spisskål
1 bit
Marinert ytrefilet av svin
400 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt smør i pannen med gulrøttene og spisskålen mot slutten av steketiden for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek formen i ovnen ca. 20 minutter, eller til fløtepotetene er gjennomvarme.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Skjær ytrefileten i to på langs. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side, og krydre det med salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form, og stek formen i ovnen, ved siden av fløtepotetene, de siste 10-12 minuttene av potetenes steketid. La kjøttet hvile i 3-4 minutter før servering.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kutt spisskålen i to omtrent like store båter. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til middels høy varme. Stek gulrøttene og spisskålen i 3-4 minutter, og krydre med salt.
Vel bekomme!