Indisk biryani med kylling, potet og ris servert med raita og nanbrød
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Basmatiris
125 g
Karri
1 pakke
Bakepotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Garam masala
1 pakke
Kyllingbryst med skinn
420 g
Koriander
1 bunt
Nanbrød
2 stk
Raita
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner kyllingen i litt olje og garam masala-krydderet i ca. 30 minutter før du steker den.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken. Ha karrikrydderet i kokevannet med risen.
Kutt bakepoteten i terninger. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og finhakk hvitløken og løken. Finhakk korianderen.
Kok potetterningene i 10-15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha i brokkolien de siste 2 minuttene av koketiden. Sil av vannet.
Varm opp en stor stekepanne eller en tykkbunnet kjele med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 5-6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Legg kyllingen på en skjærefjøl og skjær den i skiver.
Ha litt mer olje i stekepannen og varm den opp til høy varme. Stek potetterningene, brokkolien, hvitløken og løken i 3-4 minutter, til løken er blank. Tilsett kyllingskivene, garam masala-krydderet og risen, og stek videre i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm nanbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Topp retten med korianderen og server raitaen ved siden av.
Vel bekomme!