Indisk biryani med kylling, potet og ris servert med raita og nanbrød

Indisk biryani med kylling, potet og ris servert med raita og nanbrød

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
125 g
Karri
1 pakke
Bakepotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Garam masala
1 pakke
Kyllingbryst med skinn
420 g
Koriander
1 bunt
Nanbrød
2 stk
(Hvete)
Raita
150 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner kyllingen i litt olje og garam masala-krydderet i ca. 30 minutter før du steker den.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken. Ha karrikrydderet i kokevannet med risen.  
Kutt bakepoteten i terninger. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og finhakk hvitløken og løken. Finhakk korianderen. 
Kok potetterningene i 10-15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha i brokkolien de siste 2 minuttene av koketiden. Sil av vannet. 
Varm opp en stor stekepanne eller en tykkbunnet kjele med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 5-6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Legg kyllingen på en skjærefjøl og skjær den i skiver. 
 Ha litt mer olje i stekepannen og varm den opp til høy varme. Stek potetterningene, brokkolien, hvitløken og løken i 3-4 minutter, til løken er blank. Tilsett kyllingskivene, garam masala-krydderet og risen, og stek videre i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm nanbrødene i ovnen i 2-3 minutter. 
Topp retten med korianderen og server raitaen ved siden av.
Vel bekomme!