Pepperonipizza med hvit pizzasaus, aromasopp og ruccolasalat

Pepperonipizza med hvit pizzasaus, aromasopp og ruccolasalat

4.23 (109)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
Banansjalottløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Pizzabunner
1 pakke
(Hvete, Rug)
Seterrømme
150 g
(Laktose)
Revet mozzarella
150 g
(Melk, Laktose)
Pepperoni
100 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt chiliflakes eller finhakket fersk chili i seterrømmen for mer smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell banansjalottløken, og kutt den og aromasoppen i tynne skiver.
Legg pizzabunnene på et stekebrett eller på en rist. Fordel seterrømmen utover bunnene med en slikkepott eller en skje. Krydre med litt salt og pepper. Strø mozzarellaen over pizzabunnene, og fordel pepperonien, soppen og halvparten av banansjalottløken på toppen av osten. Stek pizzaene i ovnen i ca. 10 minutter.
Kutt tomaten i grove biter. Bland tomaten og resten av banansjalottløken sammen med ruccolaen i en skål. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Drypp litt olivenolje over pizzaene før servering.
Fun fact! Nordmenn spiser opptil 50 millioner frossenpizzaer i året, ifølge tall fra 2017. Selv om nordmenn sverger til denne matretten, ville nok ikke vår "uoffisielle nasjonalrett" falt i smak hos italienerne. De har nemlig laget noen meget strenge retningslinjer for hva man kan kalle "tradisjonell italiensk pizza", inspirert av den napolitanske pizzaen, som de anser som den mest "ekte" pizzavarianten. Blant retningslinjene står det for eksempel at man kun skal bruke hendene, ikke kjevle, til å flate ut pizzadeigen, og at pizzaen må stekes i vedfyringsovn på 485 grader celsius. 
Vel bekomme!