Kyllingbryst med soppstuing, ovnsbakte potetbåter og pannestekte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
1000 g
Kyllingfilet med skinn
900 g
Banansjalottløk
2 stk
Sjampinjong
200 g
Sjampinjong
100 g
Crème fraîche
300 g
Oksebuljong
1 pakke
Kruspersille
½ pakke
Brokkoli
1 stk
Squash
1 stk
Potetkrydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha et knust hvitløksfedd i pannen når du steker kyllingen for ekstra smak!
Sett stekeovnen på 210 grader.
Kutt potetene i båter, og fordel potetbåtene utover i en stor ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetbåtene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingen med skinnsiden ned i 5-6 minutter. Snu kyllingen og stek den videre i 5-6 minutter. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over kyllingen mens den steker. La kyllingen hvile i 5-10 minutter før du skjærer den i skiver for servering. Ikke vask stekepannen.
Finhakk kruspersillen. Skrell og finhakk banansjalottløkene. Kutt sjampinjongene i to. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i soppen, og stek videre i noen minutter, til soppen er gyllen. Vend inn crème fraîchen, oksebuljongen og 1-2 dl vann, og gi det hele et oppkok. La stuingen småkoke til den har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og dryss over persillen før servering.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell brokkolistilken og kutt den i skiver. Kutt squashen i to på langs og deretter i skiver. Ha litt ny olje i stekepannen du brukte til kyllingen, og varm den opp til middels høy varme. Stek brokkolien i 2-3 minutter. Tilsett deretter squashen, og stek videre i 2-3 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte. Vend inn 1 ss smør og potetkrydderet, og smak til med salt og pepper.
Server kyllingbrystet med soppstuingen, potetbåtene og de stekte grønnsakene.
Vel bekomme!