Tomatisert torskegryte med poteter og kruspersille, servert med pitabrød

Tomatisert torskegryte med poteter og kruspersille, servert med pitabrød

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
700 g
Gul løk
2 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Kruspersille
½ pakke
Grønn paprika
2 stk
Moste tomater
700 ml
Tomatpesto
2 pakke
(Egg, Laktose)
Chiliflak
1 pakke
Lettsaltet torskefilet
1000 g
(Fisk)
Fullkornspita
6 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt røkt paprikapulver i skapet? Det passer godt inn her!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt potetene i terninger, og kok potetterningene i en kjele med vann i 10-15 minutter. Hell av vannet.
Skrell løkene og kutt dem i skiver. Skrell og finhakk hvitløken, og kutt paprikaene i store terninger. Plukk bladene av kruspersillen, og finhakk bladene og stilken hver for seg.
Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og persillestilken i 2-3 minutter, til løken er blank. Ha i paprikaterningene og tomatpestoen, og smak til med ønsket mengde chiliflakes, sukker og pepper. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Skjær fisken i store terninger. Vend de kokte potetbitene og fisketerningene forsiktig inn i gryten, og skru ned varmen. La gryten trekke under lokk i 5-7 minutter.
Varm pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Topp gryten med persillebladene og litt olivenolje og pepper ved servering, og server pitabrødene ved siden av.
Vel bekomme!