Korma av lam servert med tandooripoteter, myntedressing og papadams
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
1000 g
Garam masala
1 pakke
Kokosmasse
1 pakke
Sous vide-lammestek
900 g
Kormapaste
3 glass
Kokosmelk
4 dl
Grønne erter
250 g
Koriander
1 bunt
Mynte
1/2 pakke
Yoghurt naturell
300 g
Papadams
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket rødløk, agurk og tomat i myntedressingen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll potetene og kutt dem i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn garam masalaen og litt olje og salt. Stek potetene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Dryss over kokosmassen når det gjenstår ca. 5 minutter av steketiden.
Åpne pakken med lammestek, og hell kraften over i en annen beholder. Skjær lammesteken i store terninger. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttet i 1-2 minutter. Tilsett kokosmelken og kraften fra lammekjøttet, og smak til med ønsket mengde kormapaste. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke til resten av retten er ferdig. Vend inn ertene ca. 2 minutter før servering.
Plukk myntebladene av stilken og finhakk dem. Bland yoghurten og mynten sammen i en skål, og smak til med salt og pepper.
Stek papadamene som anvist på pakken.
Finhakk korianderen og server den til retten.
Vel bekomme!