Ovnsbakt sei med sellerirotpuré, poteter og sprøstekt Vossaspianata med pinjekjerner

Ovnsbakt sei med sellerirotpuré, poteter og sprøstekt Vossaspianata med pinjekjerner

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Seifilet
375 g
(Fisk)
Sitron
1/2 stk
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Poteter
400 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Melk
Smør
Spinat
50 g
Vossaspianata
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Pinjekjerner
1 pakke
Kruspersille
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i båter, fordel dem på et stekebrett, og stek dem i ovnen i 25 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader. Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt selleriroten i biter på ca. 2 x 2 cm. Kok selleriroten i 10-12 minutter, eller til den er helt mør.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 1-2 minutter. Legg pinjekjernene over i en skål.  
 Fordel fisken i en smurt ildfast form, krydre den med fiskekrydderet, og skvis over litt saft fra en halv sitron. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Kutt Vossaspianataen i strimler, og finhakk kruspersillen. Ha litt olje i stekepannen og varm den opp igjen til høy varme. Stek Vossaspianataen i 2-3 minutter, eller til kjøttet er gyllent. Vend inn pinjekjernene og kruspersillen før servering, og smak til med saft fra en halv sitron.
 Kok spinaten sammen med selleriroten de siste ca. 2 minuttene av koketiden. Sil av vannet, og kjør det hele sammen med 1 ts smør. Spe på med 0,5 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!