Ovnsbakt svinestek med sennepscrust med eple, aspargesbønner og rosmarin servert med potetmos og sjysaus

Ovnsbakt svinestek med sennepscrust med eple, aspargesbønner og rosmarin servert med potetmos og sjysaus

Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Rosmarin
1 pakke
Grov sennep
½ glass
(Sulfitt, Sennep)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sukker
Glutenfri panering
½ pakke
Rødt eple
1 stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Smør
1 ss
Grønne bønner
150 g
Potetmos
500 g
(Laktose)
Schweinebraten
300 g
Sjysaus
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt ut sukkeret med honning for enda bedre smak!

Sett stekeovnen på 220 grader, og sett en stor kjele med vann på kok.
 Plukk ønsket mengde rosmarinblader av stilken, og spar på stilkene. Skrell hvitløken og finhakk den og rosmarinbladene. Bland sennepen sammen med ca. 1 ts sukker, hvitløken, rosmarinen og paneringen i en skål.
 Skrell løken og gulrøttene. Kutt løken og eplet i båter, og kutt gulrøttene i skiver. Knekk av endene på aspargesbønnene. Fordel alt i en ildfast form, og topp med 1 ss smør og litt salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 10 minutter. 
Legg potetmosen og svinesteken (i pakkene) i vannet fra punkt 1 og la dem koke i ca. 5 minutter. Ta ut pakken med svinestek, og la potetmosen trekke under lokk frem til servering.
 Klipp et hull i posen til svinesteken og hell sjyen over i en kjele. Tilsett sjysausen og rosmarinstilkene og varm opp sausen på lav varme. Ta rosmarinstilkene ut før servering. 
Ta den ildfaste formen med grønnsakene ut av ovnen. Legg svinesteken oppå grønnsakene, og topp kjøttet med sennepscrusten. Stek formen i ovnen i 10-15 minutter, til sennepscrusten er sprø. 
 Sil vannet av kjelen med potetmospakken, klipp et hull i pakken og hell potetmosen over i kjelen. Smak til med smør, salt og pepper. 
La kjøttet hvile i ca. 5 minutter før du skjærer det i tynne skiver for servering. 
Vel bekomme!