Kikertpannekaker med vegansk farse, linser og grønnkål servert med chipotlemajones
Ny oppskrift
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Tomatpuré
1/2 pakke
Urtemiks
1/2-1 pakke
Potetkrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Rød paprika
1 stk
Røde linser
1 pakke
VegMe-deig
150 g
Ruccola
50 g
Kikertmel
125 g
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Chipotlemiks
1/2 pakke
Vegansk majones
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en teflonstekepanne når du steker pannekakene!
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll grønnkålen godt. Hell laken av linsene og skyll linsene i kaldt vann. Kutt paprikaen i små terninger. Plukk bladene av timianen fra urtepakken.
Varm opp en stor kjele med litt olivenolje til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett 2,5 dl vann, tomatpuréen, vegetardeigen, linsene, paprikaen, urtemiksen, potetkrydderet og én av pakkene med grønnsaksbuljong. Smak til med salt og pepper, og la det hele småkoke på lav varme, under lokk, frem til resten av retten er ferdig. Vend inn grønnkålen når det er ca. 5 minutter til maten skal serveres.
Ha kikertmelet (125 gram er ca. 2 dl) i en stor bolle sammen med litt salt og resten av grønnsaksbuljongen. Visp inn 2,5 dl kaldt vann, og rør til du har en jevn røre. Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek store, tynne pannekaker av røren. Røren gir ca. to pannekaker.
Bland majonesen sammen med ønsket mengde chipotlemiks.
Fyll pannekakene med fyllet og ruccolaen, og server chipotlemajonesen ved siden av.
Vel bekomme!