Ovnsbakte kyllingvinger med spanske poteter og appelsinsalat

Ovnsbakte kyllingvinger med spanske poteter og appelsinsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Overvinger av kylling med timian og hvitløk
800 g
Overvinger av kylling med timian og hvitløk
480 g
Bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
1000 g
Kinesisk hvitløk
1½ stk
Aioli
150 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Tomatsalsa
300 g
Appelsiner
2 stk
Cherrytomater
250 g
Strimlet kålsalat
200 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt fersk chili eller tørkede chiliflak inn med potetene før steking for mer autentisk smak.

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Fordel kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir.
Skyll potetene og kutt dem i to på langs. Kutt hvitløken i to. Legg potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet med kyllingen og brettet med potetene i ca. 20 minutter, til kyllingen er gjennomvarm og potetene er gjennomstekte. Bytt plass på stekebrettene i ovnen halvveis i stekingen hvis ovnen din ikke har varmluftsfunksjon. 
Skjær skallet av appelsinen, og kutt appelsinen i biter. Kutt cherrytomatene i to. Bland sammen kålsalaten, tomatbitene og appelsinbitene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje og litt eplecider-, rødvins- eller hvitvinseddik før servering. 
Topp de ferdigstekte potetene med aiolien og salsaen.
Vel bekomme!