Ovnsbakt skrei med knuste poteter, stekt grønnkål og pepperonisjy
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
1000 g
Smør
3-4 ss
Skreifilet
675 g
Skreifilet
200 g
Cherrytomater
500 g
Banansjalottløk
2 stk
Pepperoni
200 g
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Olivenolje
½-1 dl
Strimlet grønnkål
200 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket hvitløk sammen med de knuste potetene.
Sett stekeovnen på 200 grader. Bruk gjerne varmluftfunksjon om du har.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Fordel fisken og cherrytomatene i en stor ildast form, og krydre med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 8-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Skrell og finhakk banansjalottløkene. Finhakk bladpersillen fra urtepakken, og skjær pepperonien i strimler. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek pepperonien i 2-3 minutter. Tilsett banansjalottløken, og stek videre til løken er blank. Ha i persillen og 0,5 dl olivenolje og stek i 1-2 minutter. Ha sjyen over i en kjele, og la den stå på lav varme frem til servering.
Ha litt mer olje i stekepannen om nødvendig og varm den opp igjen til høy varme. Stek grønnkålen i 3-4 minutter, eller til den faller sammen. Vend inn 1 ss smør mot slutten av steketiden, og smak til med salt og pepper.
Sil vannet av de ferdigkokte potetene, knus dem lett med en gaffel, og vend inn 3 ss smør. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!