Stekte urtepølser med bakte grønnsaker og hjemmelaget potetmos

Stekte urtepølser med bakte grønnsaker og hjemmelaget potetmos

Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • laktosefri melk
    • laktosefritt smør
    • olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    Mandelpoteter
    400 g
    Laktosefritt smør
    Laktosefri melk
    Tomat
    1 stk
    Rødløk
    1 stk
    Brokkoli
    1/2 stk
    Bakepapir (kan sløyfes)
    Olivenolje
    Urtepølser
    300 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek brokkolien og rødløken med litt hvitløk for ekstra god smak!

    Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen.
    Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
     Kutt tomaten i grove biter, og ha den i en liten ildfast form. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Skrell og kutt løken i båter og kutt brokkolien i buketter. Ha løken og brokkolien i en annen ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek alle grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek pølsene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
    Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss laktosefritt smør, og spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
    Visste du at? Mange unge tror brokkolien er typisk norsk, men den var faktisk ikke vanlig i Norge før på 1980-tallet! I boken sin "Roman 1987" fra 1987 omtalte Dag Solstad brokkolien som en "ny og bemerkelsesverdig grønnsak".
    Vel bekomme!