Svinestek med sennepscrust, potetmos og sjysaus

Svinestek med sennepscrust, potetmos og sjysaus

Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Kvaster rosmarin
2-3 stk
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sukker
1 ts
Glutenfri panering
¼ pakke
Rødt eple
1 stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Smør
1 ss
Grønne bønner
150 g
Potetmos
500 g
(Laktose)
Schweinebraten
300 g
Sjysaus
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Istedet for sukker kan du gjerne bruke honning, det spiller godt på lag med smakene av sennep og eple. Bruk gjerne en brødkniv for å skjære opp svinebogen, da ødelegger man ikke den sprøe sennepstoppingen. Smak gjerne til sausen med litt sennep.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med vann. Når vannet har kokt opp, legg pakkene med potetmos og svinebog i vannet. Ta posen med svinebog opp av vannet etter 5 minutter, og la posen med potetmos stå å trekke frem til servering.
Riv av rosmarinbladene av stilkene og finhakk bladene sammen med hvitløken. Bland sennep, sukker, hvitløk, rosmarin og paneringen i en blandebolle. Se tips.
Del eple og løk i båter. Skrell og del gulroten i skiver. Skjær endene av aspargesbønnene. Ha løk, aspargesbønner og gulrot i en ildfast form, ha på olje, smør, salt og pepper. Bland godt og sett i ovnen. Stek grønnsakene i 20-25 minutter. 
Klipp et hull i posen, ta ut svinebogen og ha sjyen forsiktig over i en liten kjele sammen med rosmarinstilkene. Smør sennepscrusten over svinebogen, og ha den over i den ildfaste formen sammen med eplebåtene når det er 10-15 minutter igjen av steketiden til grønnsakene.
Ha sjysausen over i kjelen sammen med sjyen fra svinebogen og rosmarinstilkene og varm forsiktig opp. Ta rosmarinstilkene ut av kjelen ved servering. Se tips.
La steika ligge å hvile på skjærefjøla i omtrent 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver. Se tips. Hell potetmosen forsiktig over på et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt smør, salt og pepper.
Server svinestek med sennepscrust, potetmos og sjysaus. 
Vel bekomme!