Smashet potetsalat med estragondressing, syltet rødløk, parmaskinke, dampet nykål og fioretto

Digge salater

Smashet potetsalat med estragondressing

syltet rødløk, parmaskinke, dampet nykål og fioretto
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
En deilig sommersalat med nykål, fioretto og bløtkokte egg, servert med tynnskåret parmaskinke og sprøstekte poteter. Sommer på en tallerken!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olje
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Småpoteter
300 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Estragon
½ bunt
Majones
½ pakke
(Egg)
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Sommerkål
½ stk
Fioretto
150 g
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
1 dl
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Reddiker
½–1 bunt
Parmaskinke
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
534 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
54 g
Protein:
22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Kok potetene i godt saltet vann i 10 minutter, eller til de såvidt er gjennomkokte.
 Skrell og kutt løken i tynne båter. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken.
 Ha de halvkokte potetene på et stekebrett med bakepapir, og mos dem litt flate med en kopp. Ha over persilladen og litt olje, og stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og litt sprø i kantene.
Kok opp vann i kjelen fra punkt 2, og kok eggene i 6–7 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i to før servering.
 Del kålen i 4 båter, og kutt vekk endene på fiorettoen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek kålen i 2–3 minutter til den blir gyllen, og ha i fiorettoen. Krydre med salt, tilsett ½ dl vann og dekk med lokk. Damp grønnsakene i 2–3 minutter.
Skyll, plukk og finhakk estragonbladene. Rør sammen lettrømmen, majonesen, estragonen og litt salt i en stor bolle. Vend forsiktig inn de smashede potetene. 
 Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Fordel potetene på et stort fat sammen med kålen, fiorettoen, eggene og parmaskinken. Topp med reddikskivene og den syltede rødløken.
Vel bekomme!