Svinenakke med kokte poteter og stuede grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Kålrot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Lettmelk
2,5 dl
Smør
½ ss
Hvetemel
½ ss
Svinenakke
400 g
Løk
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt revet muskatnøtt sammen med de stuede grønnsakene.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Kok gulrøttene og kålroten i 10-12 minutter.
Smelt ca. 1 ts smør i en kjele, og rør inn ca. 1 ts hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, til sausen har en jevn konsistens. Tilsett gulrøttene og kålroten, og smak til med salt og pepper. La de stuede grønnsakene stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Stek løken i 3-4 minutter, til den har en gyllen farge. Legg løken over i en serveringsskål. Ha litt mer smør i stekepannen, og stek kjøttet i 3-4 minutter på hver side.
Vel bekomme!