Kremet kyllingform med garam masala, purreløk og spinat servert med basmatiris

Kremet kyllingform med garam masala, purreløk og spinat servert med basmatiris

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • soyasaus
    Basmatiris
    125 g
    Rødløk
    ½ stk
    Purreløk
    ½ stk
    Garam masala
    1 pakke
    Soyasaus
    1–2 ss
    Strimlet kyllingfilet
    300 g
    Kokosmelk
    1,65 dl
    Spinat
    100 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt finhakket chili eller chiliflakes i den ildfaste formen for en spicy vri på retten.

    Sett stekeovnen på 210 grader.
    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Kutt purreløken i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Skrell rødløken og kutt den og purreløken i tynne skiver. Fordel løkskivene i en ildfast form, og vend inn ca. 2 ss soyasaus, ønsket mengde av garam masala-krydderet og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 10 minutter.
    Skyll spinaten i kaldt vann. 
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingen i 4–5 minutter. Ta den ildfaste formen ut av ovnen, og ha i kyllingen, kokosmelken og ca. 1,5 dl vann. Stek formen i ovnen i 8-9 minutter, til kyllingen og grønnsakene er gjennomstekte. Tilsett spinaten de siste 2 minuttene av steketiden.
    Vel bekomme!