Kremet kyllingform med garam masala, purreløk og spinat servert med basmatiris
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Basmatiris
125 g
Rødløk
½ stk
Purreløk
½ stk
Garam masala
1 pakke
Soyasaus
1–2 ss
Strimlet kyllingfilet
300 g
Kokosmelk
1,65 dl
Spinat
100 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili eller chiliflakes i den ildfaste formen for en spicy vri på retten.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt purreløken i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Skrell rødløken og kutt den og purreløken i tynne skiver. Fordel løkskivene i en ildfast form, og vend inn ca. 2 ss soyasaus, ønsket mengde av garam masala-krydderet og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingen i 4–5 minutter. Ta den ildfaste formen ut av ovnen, og ha i kyllingen, kokosmelken og ca. 1,5 dl vann. Stek formen i ovnen i 8-9 minutter, til kyllingen og grønnsakene er gjennomstekte. Tilsett spinaten de siste 2 minuttene av steketiden.
Vel bekomme!