Karbonader med jordskokk, urtesaus og stekt rosenkål og valnøtter
3.65 (69)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Grove karbonader m/løk
450 g
Rosenkål
200 g
Grønnkål
100 g
Valnøtter
1 pakke
Jordskokk
250 g
Urtesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag puré av jordskokkene! Mos dem sammen med litt smør og salt med en stavmikser.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skyll jordskokkene og kutt dem i grove biter. Kok jordskokkene i 10-15 minutter.
Varm opp urtesausen i en kjele på lav varme. Rør om innimellom.
Fordel karbonadene utover et stekebrett, og stek brettet i ovnen i 6-7 minutter.
Kutt rosenkålene i båter. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Stek rosenkålene i 4-5 minutter. Tilsett grønnkålen og valnøttene og stek videre i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper. Legg alt over på et serveringssfat.
Sil vannet av jordskokkene. Ha litt olje og smør i stekepannen og varm den opp til høy varme. Stek jordskokkene i 3-4 minutter, og smak til med salt og pepper.
Fun fact! Jordskokken kom til Europa på 1600-tallet, og var utbredt i Norge før potetens ankomst på 1800-tallet. Jordskokken har mange ulike bruksområder; den kan wokkes, bakes og kokes i tillegg til å brukes i supper, i pureer eller som chips.
Vel bekomme!