Karbonader med jordskokk, urtesaus og stekt rosenkål og valnøtter

Karbonader med jordskokk, urtesaus og stekt rosenkål og valnøtter

3.65 (69)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Grove karbonader m/løk
450 g
(Melk, Laktose)
Rosenkål
200 g
Grønnkål
100 g
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Jordskokk
250 g
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag puré av jordskokkene! Mos dem sammen med litt smør og salt med en stavmikser.

Sett stekeovnen på 200 grader. 
Skyll jordskokkene og kutt dem i grove biter. Kok jordskokkene i 10-15 minutter.
Varm opp urtesausen i en kjele på lav varme. Rør om innimellom.
Fordel karbonadene utover et stekebrett, og stek brettet i ovnen i 6-7 minutter.
Kutt rosenkålene i båter. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Stek rosenkålene i 4-5 minutter. Tilsett grønnkålen og valnøttene og stek videre i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper. Legg alt over på et serveringssfat. 
Sil vannet av jordskokkene. Ha litt olje og smør i stekepannen og varm den opp til høy varme. Stek jordskokkene i 3-4 minutter, og smak til med salt og pepper. 
Fun fact! Jordskokken kom til Europa på 1600-tallet, og var utbredt i Norge før potetens ankomst på 1800-tallet. Jordskokken har mange ulike bruksområder; den kan wokkes, bakes og kokes i tillegg til å brukes i supper, i pureer eller som chips.
Vel bekomme!