Selleri- og spinatsuppe med sprøstekt serranoskinke, egg og nanbrød
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Sellerirot
300 g
Spinat
50 g
Gul løk
1 stk
Helmelk
5 dl
Egg
4 stk
Serranoskinke
80 g
Nanbrød
2 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt godt smør på nanbrødene ved servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken. Skyll spinaten i kaldt vann. Skrell og kutt selleriroten i grove biter.
Kok eggene i 9-10 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i båter.
Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme. Stek løken og selleriroten i 2-3 minutter. Tilsett melken, kok opp, og la suppen småkoke i 12-15 minutter. Ha spinaten i kjelen når det gjenstår 2 minuttene av koketiden.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist kjerneblandingen i 2-3 minutter.
Skjær serranoskinken i strimler, og fordel serranostrimlene utover et stekebrett med bakepapir. Stek brettet i ovnen i 3-5 minutter, eller til serranoskinken er sprø.
Varm nanbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Topp suppen med serranoskinken, kjerneblandingen og eggene, og server nanbrødene ved siden av.
Vel bekomme!