Selleri- og spinatsuppe med sprøstekt serranoskinke, egg og nanbrød

Selleri- og spinatsuppe med sprøstekt serranoskinke, egg og nanbrød

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Spinat
50 g
Gul løk
1 stk
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Egg
4 stk
(Egg)
Serranoskinke
80 g
Nanbrød
2 stk
(Hvete)
Kjerneblanding
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt godt smør på nanbrødene ved servering.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Skrell og finhakk løken. Skyll spinaten i kaldt vann. Skrell og kutt selleriroten i grove biter. 
Kok eggene i 9-10 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i båter.
 Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme. Stek løken og selleriroten i 2-3 minutter. Tilsett melken, kok opp, og la suppen småkoke i 12-15 minutter. Ha spinaten i kjelen når det gjenstår 2 minuttene av koketiden. 
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist kjerneblandingen i 2-3 minutter. 
 Skjær serranoskinken i strimler, og fordel serranostrimlene utover et stekebrett med bakepapir. Stek brettet i ovnen i 3-5 minutter, eller til serranoskinken er sprø.
Varm nanbrødene i ovnen i 2-3 minutter. 
Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Topp suppen med serranoskinken, kjerneblandingen og eggene, og server nanbrødene ved siden av. 
Vel bekomme!