Svinekam i soppsaus, med mandelpoteter og ovnsbakte grønnsaker

Svinekam i soppsaus

med mandelpoteter og ovnsbakte grønnsaker
4.2 (420)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Mandelpoteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
607 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til soppsausen med 1 ss soyasaus for ekstra god smak!

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av potetene. Ha potetene i vannet og kok i omtrent 3 minutter.
Skru ned til middels lav varme, og la det hele småkoke i 10–15 minutter avhengig av størrelsen på potetene. Hell vannet av potetene når de er ferdigkokte, og ha lokket på kjelen igjen, slik at de holder seg varme frem til servering.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Legg den over i en skål. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i noen minutter før servering.
 Kok opp ½ dl vann i stekepannen fra punkt 4, så du får med smakene fra kjøttet. Tilsett soppsausen, og kok opp. Ha kjøttet og soppen over i sausen.
Vel bekomme!