Karrigryte med kylling, eple og persille servert med fullkornsris

Karrigryte med kylling, eple og persille servert med fullkornsris

3.67 (104)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    Liste
    Liste
    Bilder
    Skivet kyllingfilet
    450 g
    Kokosmelk
    1,65 dl
    Grønt eple
    1 stk
    Karri
    1 pakke
    Gulrøtter
    400 g
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Bladpersille
    1 pakke
    Lime
    1 stk
    Fullkornsris
    125 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Topp gryten med et par spiseskjeer naturell yoghurt.

    Skrell og kutt gulrøttene i terninger på ca. 1 x 1 cm. 
    Tilbered risen som anvist på pakken. 
     Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, ha i gulrotterningene og stek videre i ca. 2 minutter. Tilsett kokosmelken, karrien, hønsebuljongen og ca. 2 dl vann, kok opp, og la gryten småkoke i 6-7 minutter. Smak til med salt og pepper. 
    Kutt eplet i terninger, og kutt limen i båter. Finhakk bladpersillen. Topp gryten med bladpersillen og epleterningene, og server limebåtene ved siden av. 
    Fun fact! Viltvoksende gulrøtter er opprinnelig gulaktige i fargen, slik navnet tilsier. Dyrkede gulrøtter kommer i en rekke farger, som alle sannsynligvis er produkter av krysninger mellom forskjellige gulrotsorter.
    Vel bekomme!