Karrigryte med kylling, eple og persille servert med fullkornsris
3.67 (104)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Skivet kyllingfilet
450 g
Kokosmelk
1,65 dl
Grønt eple
1 stk
Karri
1 pakke
Gulrøtter
400 g
Hønsebuljong
1 pakke
Bladpersille
1 pakke
Lime
1 stk
Fullkornsris
125 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gryten med et par spiseskjeer naturell yoghurt.
Skrell og kutt gulrøttene i terninger på ca. 1 x 1 cm.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, ha i gulrotterningene og stek videre i ca. 2 minutter. Tilsett kokosmelken, karrien, hønsebuljongen og ca. 2 dl vann, kok opp, og la gryten småkoke i 6-7 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kutt eplet i terninger, og kutt limen i båter. Finhakk bladpersillen. Topp gryten med bladpersillen og epleterningene, og server limebåtene ved siden av.
Fun fact! Viltvoksende gulrøtter er opprinnelig gulaktige i fargen, slik navnet tilsier. Dyrkede gulrøtter kommer i en rekke farger, som alle sannsynligvis er produkter av krysninger mellom forskjellige gulrotsorter.
Vel bekomme!