Glutenfri
Fiskeboller i hvit saus
med mandelpoteterr, råkostsalat med appelsin og sprøstekt pepperoni4.17 (166)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
Mandelpoteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
½–1 ts
Fiskeboller i hvit saus
700 g
Pepperoni
100 g
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 919 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 87 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til den hvite sausen med litt karri.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av potetene. Ha potetene i vannet og kok i omtrent 3 minutter.
Skru ned til middels lav varme, og la det hele småkoke i 10–15 minutter avhengig av størrelsen på potetene. Hell vannet av potetene når de er ferdigkokte, og ha lokket på kjelen igjen, slik at de holder seg varme frem til servering.
Skrell og grovriv ønsket mengde av gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i små terninger. Bland gulrøttene og appelsinen sammen i en serveringsskål. Vend inn ½–1 ts sukker, og smak til med saft fra halve sitronen.
Varm opp fiskebollene og den hvite sausen i en kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg. La det småkoke i 8–10 minutter, eller til fiskebollene er gjennomvarme.
Kutt pepperonien i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonistrimlene i 3–5 minutter, til de er gylne og sprø.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!