Tapasboller i spicy tomatsaus med fullkornslinguini og grana padano
4.22 (107)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Tapasdeig
350 g
Moste tomater
350 ml
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gul løk
1 stk
Chiliflak
1/2 pakke
Oregano
1/2 pakke
Rød paprika
1 stk
Sukker
Fullkornslinguine
1 pakke
Olivenolje
Restaurantsalat
75 g
Grana Padano
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt fetaost, cherrytomater og pinjekjerner i salaten!
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt paprikaen i terninger.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og paprikaen i 2-3 minutter. Tilsett de moste tomatene, basilikum- og oreganokrydderet og ønsket mengde chiliflakes, og la det koke i 5-6 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Lag små kjøttboller av tapasdeigen. Stek kjøttbollene i 1-2 minutter på hver side, til de får en jevn stekeskorpe. Ha kjøttbollene i tomatsausen, og la dem koke i 2-3 minutter.
Skyll salaten, og ha den i en serveringsskål.
Riv grana padano-osten på et rivjern. Topp pastaen med litt olivenolje og osten ved servering.
Fun fact! Grana padano-osten er en italiensk ost som er sammenliknbar med parmesan. Ordet "grana" er italiensk for "korn", og refererer til ostens kornete konsistens, mens "padano" er et demonym som betyr at osten kommer fra Posletten (Val Padana eller Pianura Padana på italiensk), en slette som ligger nord i Italia. Osten er beskyttet under EUs merkeordning for geografisk opprinnelse.
Vel bekomme!