Ovnsbakt skrei med ertepuré, sennespoteter og stekt bacon og rosenkål

Ovnsbakt skrei med ertepuré, sennespoteter og stekt bacon og rosenkål

4.2 (110)
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Skreifilet
375 g
(Fisk)
Poteter
400 g
Foxy Lady-sennep
1 beger
Grønne erter
125 g
Melk
Smør
Rosenkål
400 g
Baconterninger
150 g
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skvis litt sitronsaft over fisken før den skal stekes.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Kok opp ca. 0,5 dl melk med 1 ts smør i en liten kjele, og la ertene koke i melken i ca. 1 minutt. Kjør det hele sammen til en grov puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. La puréen stå på lav varme frem til servering.
Fordel fisken utover i en smurt ildfast form, og krydre den med litt salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.  
Kutt rosenkålene i to. Varm opp en stekepanne til høy varme, og stek baconterningene i 2-3 minutter. Tilsett rosenkålene og stek videre i 2-3 minutter. Ha 1 ts smør i stekepannen det siste minuttet av steketiden. Smak til med litt salt.
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i noen minutter. Vend inn sennepen før servering.
Vel bekomme!