Kyllingbryst med ovnsbakte poteter, stekt asparges og kremet appelsinsaus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Kyllingbryst med skinn
420 g
Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Asparges
100 g
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Kremet appelsinsaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Press litt sitronsaft over aspargesene før servering!
Sett stekeovnen på 240 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Fordel småpotetene og gulrøttene utover i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Skjær kyllingen i to på langs. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 5-6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Legg kyllingen til side, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile til resten av retten er ferdig.
Fjern de nederste 2 cm på aspargesene. Ha litt ny olje i stekepannen du brukte til kyllingen, og varm den opp til høy varme. Stek aspargesene i ca. 3 minutter, eller til de er gjennomstekte. Krydre med litt salt og pepper.
Varm opp appelsinsausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Finhakk persillen fra urtepakken og vend den inn med potetene og gulrøttene før servering.
Fun fact! Asparges inneholder aspargessyre, som skiller ut svovelholdige forbindelser når den brytes ned. Svovelforbindelsene binder seg til urinen, hvilket gir urinen en stinkende lukt. Dette skjer med alle, men kun halvparten av oss kan lukte det!
Vel bekomme!