Gresk stifado med storfekjøtt, mandelpotetmos og persille
Glutenfri

Gresk stifado

med storfekjøtt, mandelpotetmos og persille
3.92 (74)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • malt kanel
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker/honning
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Mandelpoteter
400 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Aromasopp
100 g
Strimlet storfekjøtt
250 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Malt kanel
¼ ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker/honning
1 ts
Bladpersille
1 bunt
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
491 kcal
Fett:
9 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i båter og vend de i salt, pepper og olje. Ha potetbåtene i en ildfast form og bak dem i ovnen ved 210 grader varmluft i omtrent 20 minutter.

 Skrell potetene hvis du vil, og del dem i to hvis de er store. Kok potetene i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt løken og gulrøttene i terninger. Børst soppen fri for jord, og del dem i fire båter. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Tilsett grønnsakene, og stek det hele videre i 3–4 minutter, til grønnsakene er gylne. Tilsett halve pakken med kryddermiksen, de hakkede tomatene, 2 dl vann, oksebuljongen og ¼ ts kanel. Gi det hele et oppkok, og la gryten småkoke i 10–15 minutter. Smak til med 2 ss eddik, 1 ts sukker, salt og pepper.  
Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i ett minutt. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
 Skyll og finhakk bladpersillen, og topp retten med den. 
Vel bekomme!