Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker, limeduftende brokkoliris og thai-currysaus
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Kyllingbryst med skinn
380 g
Rød paprika
1 stk
Gulrøtter
200 g
Basmatiris
125 g
Kinesisk hvitløk
1/3 stk
Finrevet brokkoli
200 g
Kaffirlimeblader
5 stk
Thai currysaus
1 pakke
Kokosmelk
165 ml
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spe ut thai-currysausen med mer kokosmelk eller litt fløte hvis den blir for sterk.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Rens paprikaen og kutt den i grove biter. Skrell gulrøttene og kutt dem i biter. Fordel paprika- og gulrotbitene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side, eller til den har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper underveis. Ha kyllingen over i formen med grønnsakene, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Skrell og press hvitløken. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til middels høy varme. Stek den finrevne brokkolien, hvitløken og kaffirlimebladene i noen minutter, til brokkolien er litt myk. Ta ut kaffirlimebladene (disse skal ikke spises), og vend inn risen fra punkt 2. Smak til med salt og pepper.
Varm opp thai-currysausen i en kjele, og spe på med kokosmelk til sausen har ønsket styrke.
Fun fact! Kaffirlimeblader er vanlige å bruke i det asiatiske kjøkken, og gjerne sammen med kokosmelk. Duften kan nesten minne litt om en sitruspreget parfyme, og bladene gir en god og frisk smak som er vanskelig å finne andre steder.
Vel bekomme!